Havna

Det gamle strandstedet Havna inne i det idylliske Røssesundet, var allerede i seilskutetiden en populær og lun havn. Havna Hotell var i sin tid et samlingssted for feriefolk, enten de kom i båt eller langs landeveien.

Havna Skjærgårdspark ble åpnet i 1980 og omfatter hele 200 mål og har 600 m med egen strandlinje. Anlegget består av hotell, 35 andelshytter og campingplass med campinghytter, samt marina. Her er det et yrende folkeliv om sommeren, og stille og fredelig vår og høst.

Tilbud og aktiviteter

 • På Havna: Tennisbane, minigolf, lekeplass.  Revy og utstillinger i sommermånedene.
  I tillegg tilbyr hotellet innendørs basseng, squashbane og solarium. Restauranter, bar og uterestaurant i høysesongen.
 • Tjøme sentrum (3 km fra Havna): Butikker, vinmonopol, post, bensinstasjon, kino, 9-hulls golfbane mm. Det er kommet gang- og sykkelsti fra Havna til Verdens Ende, og til Tjøme sentrum og videre nordover.
 • Tjøme generelt: bading, fisking, turstier, hesteridning, Verdens Ende, Mostranda mm.

Hotellet
Scandic Havna Tjøme tilbyr restauranter, bar, uterestaurant i sommersesongen, svømmebasseng og squashbaner. Samtlige 75 rom og korridorer er ferdig oppusset i første kvartal 2007.

Sameiet Havna Skjærgårdspark har serviceavtale med Scandic Havna Tjøme. Hotellet har gjennom serviceavtalen blant annet ansvar for oppfølging av eventuelle mangler på inventar og utstyr på andelshyttene, samt mindre fortløpende vedlikehold.

Fakta om Tjøme:

 • Antall innbyggere: 4 582 innbyggere i kommunen pr. 1. januar 2005. Befolkningstettheten var 123,1 per km2. Om sommeren øker befolkningstettheten til ca. 20 000 – 30 000 mennesker.
 • Areal: 12 km lang, 24,5 km2
 • Navnet stammer antakelig fra det norrøne «Tjúma», som kan være avledet fra «taumr», dvs. tau, og henger kanskje sammen med øyas langstrakte form.
 • Avstand: fra Tønsberg: 25 km, fra Oslo: 127 km.

Se også Praktisk informasjon

3 responses to “Havna

 1. Odd erik moen

  Jeg er ansvarlig for hytte 26 med hovedkurs 29 om sommeren. Vi trenger overnatting fra 30/3 til 31/3 men kanskje også 1/4 er det noe. Som vil bytte mot dager i uke 20 (17.mai) uka eller leier ut disse dagene. Mvh odd erik moen send meg gjerne en SMS på 91579293 eller oppgitt Mail. 🙂

 2. Odd erik moen

  Jeg er ansvarlig for hytte 26 med hovedkurs 29 om sommeren. Vi trenger overnatting fra 30/3 til 31/3 men kanskje også 1/4 er det noe. Som vil bytte mot dager i uke 20 (17.mai) uka eller leier ut disse dagene. Mvh odd erik moen send meg gjerne en SMS på 91579293 eller oppgitt Mail.

 3. Anne M.Eide

  Hei
  Ukene mine har havnet på mine arbeidshelger,dermed er Hytte 18 ledig og leies ut uke 19 og uke 28.Hytte 19 ledig og leies ut uke 25.
  Vennligst kontakt.annemargretheeide@gmail.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s