Brev fra leder Tedd Urnes

Årsmøtet 2019 for Havna Skjærgårdspark er nå historie. Vi registrerte stor interesse for møtet blant andelseiere – overraskende stor interesse! Likevel merket vi som representerte Valgkomiteen en svak interesse for påta seg styreverv. Valgkomiteen hadde denne gangen problem med rekrutteringen til styreverv fordi det forrige styret slet med samarbeidsproblemer. Alle medlemmene bortsett fra ett medlem, trakk seg. Noen tanker må man ha lov til gjøre seg i en slik situasjon. Arbeid i foreninger lik Havna Skjærgårdspark utføres stort sett av folk som trives med gammeldags dugnadsarbeid. Frivillig arbeid gjøres fordi gruppen har det gøy og hyggelig sammen. Ingen blir økonomisk velstående av arbeidet, men meget rik på personlig opplevelser. Mange knytter vennskapsbånd for resten av livet. Personlig tilhører jeg den gruppen som trives i lag med folk som vil utfør arbeid til fordel for et flertall. Mange av oss er oppdratt slik. Vi som deltok aktivt i speiderbevegelsen på femti og sekstitallet ble lært opp til denne type aktivitet. Jeg har fortsatt noen bøker fra min tid som speiderleder i Bert Adams Scout Reservation i Atlanta, Georgia, USA i året 1964. Amerikanske ledere la mye vekt på samfunnsengasjement, positive holdninger til medmennesker, frivillig arbeid samt skape gode forhold til andre som du ska jobbe med. I dag finnes det mye litteratur innen fagene samarbeid, kommunikasjon, administrasjon og personlig forhold på arbeidsplasser. Jeg leser fortsatt i boka ” Exploring” utgitt i 1958 av Boy Scout of America.

Tilbake til Havna, styreverv, arbeid og engasjement. De feste som tar på seg ekstraarbeid for å bedre forholdene for hytteeierne, trives i jobben. Likevel merker vi at noen få –noen meget få- tar med seg private problem inn i arbeidet blant de mange positivt engasjerte. Arbeidet forsures. Trivselen forsvinner i gruppen fordi noen bruker gruppen til terapi for seg selv. Vi er ikke engasjert for denne type jobb, og vi skal heller ikke bruke min og andres fritid til slik virksomhet. Problemet er ikke stort men utrivelig likevel.

Vi er avhengig av positiv omdømme for feriestedet. Positiv omdømme må skapes over tid i samarbeid med Scandic Hotels, Rica Eiendom og våre mange positive andelseiere. Ferieinnrykket har ennå ikke begynt for alvor. Vi som bruker fritid på arbeidet, har begynt med ferieplanlegging. Viktig at all reiser hjem etter ferien med en god følelse og en lyst til å komme tilbake neste år.

Tedd Urnes

IMG_1429

2 responses to “Brev fra leder Tedd Urnes

  1. Ingrid Hallan

    Jeg er helt enig med det Gunnar Hanssen skriver og synes det forrige styre har gjort en flott jobb! Vi trives på Havna og vil gjerne være ned til å gi stedet et godt omdømme! Mvh Ingrid Hallan

  2. Gunnar Hanssen

    Et meget relevant og velskrevet innlegg. Vi er takknemlige for det omfattende arbeidet det forrige styret utførte, og at de nye styremedlemmene påtok seg vervet i en vanskelig tid.
    Vi ser også positivt på de vedtakene som ble truffet på det ordinære årsmøtet og regner med at det vil være et godt grunnlag for det nye styrets arbeid. Lykke til i det videre arbeid.
    Gunnar Hanssen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s